Entry 3

Care 2.0

The Mikado site now has a functional design, with residents and staff mainly using the same paths and areas. However, in keeping with the concept of ‘Care 2.0’, separate paths are included to enable staff to quickly reach any point in the building and to create a more spacious and restful environment for residents. Meanwhile, the Dichterbij premises are repurposed as public buildings, with a path for staff members built between the main and residential building. The public path winds around these premises and leads to the different types of residential units. The site’s various facilities could be situated at the point at which the residential units and path for staff members connect, while the inner areas could be planted with vegetation or made suitable for a public use. In essence, this design ushers the outdoors indoors and brings together society and health.

Contestant:
Veronica Della Ventura

Send this to a friend