3rd Prize

Water park Care Center

As a way of reflecting the natural surroundings of Horst, the design features a large pond to replace the current courtyard of the building. This in turn encourages the residents at Mikado and members of the surrounding neighbourhood to use the area as a shared space. There is space around the pond for small, disabled-access housing units. This configuration means that the units are contained, so that the residents’ safety can be assured. The residential units and the park also have an open plan in order to encourage interaction between the site’s users. The mix of residential units means that residents can live on their own or together with other residents. In terms of design, the residential units are fitted with glass fronts and continuous roof lights, making them feel light and spacious. At the same time, this ensures a degree of privacy and a connection to nature.

Contestant:
Matthias Malicki

Send this to a friend